تغذیه و تندرستی, مقالات

آسپارتام چیست؟

  • آسپارتام یک دی پپتید متشکل از دو اسید آمینه، ال آسپارتیک اسید و متیل استرال فنیل آلانین می باشد. در درجه حرارت 25°C و درpH ∼3 حداکثر پایداری مشاهده شده است. آسپارتام در محدوده وسیعی از pH عملکرد بسیار خوبی دارد اما در محیط های اسیدی ضعیف پایداری بیشتری دارد(pH بین 3تا5). آسپارتام به مقدار خیلی کم در آب(تقریباً1درصد در 25°C) و به مقدار جزئی در الکل قابل حل است و درچربی ها و روغن ها نامحلول مي باشد.
  • طعم آسپارتام به اندازه قند شیرین و خالص است بدون اینکه طعم تلخ مواد شیمیایی یا طعم فلزی که بعد از خوردن شیرین کننده های قوی در دهان احساس می شود را داشته باشد. مقایسه شیرینی آسپارتام و ساکارز با استفاده از تحلیل های توصیفی کمی نشان می دهد پروفیل طعم و مزه آسپارتام شباهت زیادی به پروفیل طعم و مزه ساکارز دارد.
  • شدت (قدرت) شیرینی آسپارتام بسته به توع نوشیدنی یا ماده غذایی از160 تا 220 برابر ساکارز تعیین شده است. بطورکلی شیرینی نسبی آسپارتام بسته به نوع ماده غذایی، pH و مقدار ساکارز یا قندی که جایگزین آن شده ممکن است تغییر کند.
    آسپارتام برای استعمال در موادغذایی ازجمله نوشیدنی های غیرالکلی گازدار، نوشیدنی های غیرالکلی پودری، آدامس، آبنبات ها و محصولات قنادی تایید شده است. پایداری آسپارتام در محصولات خشک فوق العاده است( مثلا شیرین کننده رومیزی، نوشیدنی های پودری، مخلوط دسرها). آسپارتام می تواند در فرایندهایی که حرارت بالا، زمان کم و شرایط حرارتی فوق العاده زیاد ایجاد می شود بکار رود.
  • آسپارتام در مخلوط با سایر شیرین کننده ها بویژه آسه سولفام پتاسیم به خوبی عمل می کند.
  • بیش از 4 دهه از زمانی که آسپارتام بصورت تصادفی کشف شد می گذرد. درحال حاضر تخمین زده شده که آسپارتام در 6000 محصول مختلف در سرتاسرجهان استفاده می شود.
  • ایمنی آسپارتام بطورگسترده در مطالعات انسانی و حیوانی مورد آزمایش قرارگرفته است. بدون شک این مطالعات کامل ترین مطالعات در زمینه شیرین کننده های قوی هستند و در بیش از 100 کشور درسرتاسر جهان مورد تایید قرارگرفته است.
بازگشت به لیست

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *