رژیم غذایی سالم برای افراد دیابتی
برخلاف تصور بسیاری از افراد رژیم غذایی دیابتی تفاوت چندانی با رژیم افراد معمولی ندارد و تغییرات اندکی در آن ما را به رژیم مطلوب خواهد رساند. بهترين الگوي غذا خوردن در افراد ديابتي مصرف غذا در 6 وعده ( سه وعده غذای اصلي و سه ميان وعده) است بهطوريكه بين دو وعده بيشتر از…
شیرین کننده های جانشین شکر باید چه ویژگیهایی داشته باشد؟
رشد و توسعه و پذیرش، تنوعی از شیرین کننده های کم کالری بستری را مهیا کرده است که صنعت با رشد تقاضا مصرف کننده برای تولید محصولات کم کالری مواجه شود. شیرین کننده های جانشین که در غذا و نوشیدنی استفاده می شوند، به منظور کنترل کالری، کربوهیدرات و شکر انتخاب شده اند و به…
انواع دیابت
دیابت نوع 1 در اثرترکیبی از فاکتورهای ژنتیکی ، محیطی و ایمونولوژیک ایجاد میشود که در نهایت به تخریب سلولهای تولید کننده انسولین درپانکراس می انجامد و این افراد انسولین را به مقدار خیلی کم تولید می کنند یا اصلا تولید نمی کنند وبرای زنده ماندن باید انسولین دریافت کنند. دیابت نوع 1 بیشتر در…
دیابت چیست؟
دیابت بیماری مزمنی است که در اثر ناتوانی پانکراس در تولید انسولین کافی و یا ناتوانی بدن در استفاده از انسولین برای سوخت وساز مواد قندی ویا هردو ایجاد می شود. انسولین هورمونی است که توسط پانکراس تولید میشود و باعث میشود که سلولها بتوانند گلوکز (قند) را از خون بگیرند و از آن برای…
نقش امولسیفایرها در تهیه محصولات آردی
امروزه استفاده از امولسیفایرها در صنعت غذا رواج یافته است و به منظور افزایش کیفیت محصول نهایی و خمیر استفاده می شوند. شایع ترین امولسیفایرهایی که معمولاً استفاده می شوند عبارتند از: استرهای دی استیل تارتاریک اسید مونو دی گلیسیریدها و لستین که به عنوان بهبود دهنده خمیر شناخته شده اند و مونو اسیل گلیسرول…
سوکرالوز
سوکرالوز از ساکارز (شکر رایج) با جایگزینی انتخابی سه گروه هیدروکسیل با کلر حاصل شده است. سوکرالوز شیرین کننده ای است که در شدت شیرینی و پایداری طعم بطورقابل ملاحظه ای با ساکارز تفاوت دارد اگرچه دارای کیفیت طعم قابل مقایسه ای است. سوکرالوز درحدود 600 برابر شیرین تر از شکر است. با اینکه سوکرالوز…
انواع امولسیفایرها
امولسیفایرها به دو دسته یونی و غیر یونی تقسیم می شوند. امولسیفایرهای غیر یونی شامل (مونوگلیسیریدها، مونوگلیسیریدهای تقطیر شده، مونوگلیسیریدهای اپوکسیل شده، استرهای اسید های چرب ساکارز) می باشند. امولسیفایرهای یونی، در صورتیکه آنیونی باشند شامل: استرهای دی استیل تارتاریک اسید مونو دی گلیسیریدها و سدیم استئاریل – 2- لاکتیلات می باشند و امولسیفایرهای کاتیونی…
ایزومالت چیست؟
ایزومالت یک جایگزین مناسب قند می باشد که از شکر طبیعی حاصل از چغندر قند استخراج شده است همچنین دارای طعم ، شیرینی و خواص شبیه شکر از نقطه نظر کاربردهای غذایی می باشد. قدرت شیرین کنندگی ایزومالت تقریبا معادل شکر است. ایزومالت دارای طعم خالص شیرین شبیه شکر بدون هیچ ته مزه و مزه…